Социалната мрежа Фейсбук блокира реклами на американския президент Причината – част

...
Социалната мрежа Фейсбук блокира реклами на американския президент Причината – част
Коментари Харесай

Битката между Тръмп и социалните медии продължава

Социалната мрежа Фейсбук блокира реклами на американския президент Причината – част от предизборната му акция включва изявления със знак, употребен от нацистите. Става дума за извърнат надолу червен триъгълник, с който в концентрационните лагери са обозначавали политически пандизчии. 

Символът се появи в платени постове от страниците на Тръмп, вицепрезидента Майк Пенс и на целия избирателен щаб. Те бяха налични за цяло денонощие, в което събраха стотици хиляди реакции и мнения. Публикациите бяха адресирани до крайнолявото движение Антифа и други подобни групи.



" Употребата на тези знаци  нарушава разпоредбите да не бъдат оповестени знаци, които насаждат ненавист ", обясниха от Facebook. " Видяхме тъкмо това в рекламите и ще прилагаме същите ограничения на всички места, където този знак се употребява. " От щаба на Тръмп се оправдаха, че знакът е употребен и от Антифа.

" Нацистите употребяват червени триъгълници, с цел да разпознават политическите пандизчии в концентрационните лагери. Употребата им против политически съперници е обидна ", написа в Туитър Джонатан Грийнбалт, изпълнителен шеф на " Лигата за битка с клеветата ". Той съобщи още, че незнанието не е опрощение и уредниците на предизборната акция би трябвало да се срещнат с историята. 

Преди дни Туитър маркира пост на Доналд Тръмп като подправена вест поради оповестено видео на две деца с изфабрикувано заглавие на CNN: " Ужасено дете бяга от бебе расист ".

Автор: Каролина Касабова

 
Тръмп против обществените медии – деяние второ
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР